Rikotos - citrinų keksas

Jau ne kartą įsitikinau, kad rikota nuostabus ingredientas, kuris suteikia nepakartojamo skonio įvairiems kepiniams: keksiukams, blynams, pyragui, lazanijai. Šįkart siūlau išsikepti labai pavasarišką keksą su citrinomis.



Ingredientai

  • 300 g šviesių kvietinių miltų

  • 150 g saldiklio (naudojau stevia - eritritolio mišinį)

  • 250 g rikotos

  • 1 citrinos žievelės

  • 1 citrinos sulčių

  • 3 kiaušinių

  • 250 g sviesto

  • 1 aukštelio maltos vanilės ankšties ar esencijos

  • žiupsnio druskos

  • šaukštelio kepimo miltelių

Gaminimo eiga:

  1. Rikotą, kiaušinius ir saldiklį lengvai išplakame.

  2. Išlydome sviestą ir jį šiek tiek pravėsiname.

  3. Kiaušinių masę, supilame citrinų sultis, žievelę, pravėsintą sviestą ir išmaišome.

  4. Kitame inde sumaišome sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, vanilę, druską.

  5. Skystą masę supilame į sausą ir gerai išmaišome.

  6. Masę supilame į kekso formą. Kepame įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriumi iki 180C orkaitės apie 35 minutes, prieš išimant patikriname su mediniu pagaliuku, ar prie jo nelieka pyrago gabaliukų.

+ Keksui geriausia naudoti silikoninę formą - keksas neprikeps prie paviršiaus ir labai lengvai išsiims.

+ Kepdama pyragą išsiviriau citrinų kremo, su kuriuo valgant keksą, skonis buvo dar nuostabesnis.


profile.png

Labas, aš Eglė!

Odė daržovėms - tai geros savijautos blogas apie subalansuotą mitybą ir sveiką gyvenimo būdą

Daugiau >>